پرداخت تسهیلات مالی به شرکت های دانش بنیان کشاورزی
حمایت دولت از شرکتهای دانشبنیان برای توسعه فناوریهای نوین و اقتصادی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور اعلام کرد که دولت در راستای تقویت و رشد شرکتهای دانشبنیان و محصولات فناورانه، برنامههای حمایتی ویژهای را در دستور کار قرار داده است. وی همچنین تأکید کرد که این حمایتها یکی از اولویتهای اساسی دولت وفاق ملی است و دولت با تمام توان از شرکتها و پژوهشگران کشور پشتیبانی خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین افشین در مراسم رونمایی یک محصول دانشبنیان و بیولوژیک در پارک علم و فناوری خراسان رضوی که با حضور مقامات استانی و فعالان حوزه فناوری برگزار شد، اشاره کرد که شرکتهای دانشبنیان، به ویژه سازمان تات، در تولید محصولات بیولوژیک پیشرو هستند. این محصول بیولوژیک خاص، نتیجه تلاش یکی از شرکتهای مستقر در دهکده فناوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی است که توانسته تحولی در درمان بیماریهای گیاهی ایجاد کند.
افشین افزود: در حال حاضر استان خراسان رضوی حدود 600 شرکت دانشبنیان دارد و با توجه به ظرفیتهای موجود، پیشبینی میشود که این تعداد تا سال آینده به حدود 2 هزار شرکت برسد.
معاون رئیسجمهور در خصوص فعالیتهای دانشبنیان استان خراسان رضوی اظهار داشت که تمرکز اصلی این فعالیتها بر روی فناوری اطلاعات (IT) و ارتباطات (ICT) است و پس از آن، حوزههای مرتبط با تجهیزات پیشرفته، مواد شیمیایی و مواد پیشرفته نیز به طور چشمگیری در این استان توسعه یافته است.
وی همچنین گفت که با توجه به اهمیت کشاورزی در استان، به ویژه در زمینه تولید زعفران، باید حمایتها از شرکتهای دانشبنیان در این حوزه بیشتر شود تا تعداد این شرکتها افزایش یابد.
افشین در ادامه به آمار درآمدی شرکتهای دانشبنیان استان در سال 1403 اشاره کرد و گفت که مجموع درآمد این شرکتها به 20 هزار میلیارد تومان رسید که از این مبلغ، 6 هزار میلیارد تومان مربوط به فروش محصولات و 14 هزار میلیارد تومان به خدمات اختصاص دارد.
وی همچنین به پایین بودن میزان صادرات محصولات دانشبنیان استان اشاره کرد و افزود که صادرات به کشورهای شرقی هنوز در سطح قابل قبولی نیست و نیاز است که تلاشهای بیشتری برای حضور محصولات این شرکتها در بازارهای جهانی صورت گیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در ادامه، به حمایتهای مالی دولت از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت که دولت از طریق قانون جهش تولید، حمایتهای مالی لازم را به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهد. این قانون به این شرکتها این امکان را میدهد که از تسهیلات مالی بهرهمند شوند.
وی افزود که در سال گذشته، خراسان رضوی تنها 6 میلیارد تومان از این تسهیلات استفاده کرده است، در حالی که پیشبینی میشد این رقم به 1 تا 2 هزار میلیارد تومان برسد. افشین امیدوار است که با همکاری استاندار و معاونت اقتصادی، هماهنگیهای لازم برای استفاده بیشتر از این تسهیلات انجام شود.
افشین در پایان بیان کرد که صندوق نوآوری و شکوفایی منابع مالی مناسبی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در اختیار دارد و پیشبینی میشود که سال آینده حدود 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتها اختصاص یابد. در صورتی که این منابع به بانکها هدایت شود، این رقم میتواند به 15 هزار میلیارد تومان افزایش یابد. وی همچنین تاکید کرد که با افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان، منابع مالی محدودتر خواهد شد و بنابراین باید از ظرفیتهای قانونی به منظور تقویت منابع استفاده کرد.